

| Ingredience: | |
| bezlepková mouka Nomix | 140 g |
| datlový sirup | 140 g |
| skořice | 1 lžička |
| perníkové koření | 1 lžička |
| sušený zázvor | špetka |
| muškátový oříšek | špetka |
| soda | 5 g |
| sůl | špetka |
| nastrouhaná cuketa | 1/2 šálku |
| střední mrkev | 1 ks |
| střední jablko | 1/2 ks |
| banán | 1 ks |
| ořechy | 40 g |
| olej | 40 g |
| kokosové mléko | 40 g |
Ptáte se mě na bezlepkový dobroty! S tímhle typem pečení mám nulový zkušenosti, a tak bylo na čase to změnit. Mrkla jsem, co trh nabízí a na doporučení kamarádky Katky, která má doma bezlepkáře, jsem vybrala produkty od NOMINAL zdravá výživa. Na jejich webu jsem si vyhlídla rovnou i recept, trochu ho upravila, a tak vznikla moje první fantasticky vláčná a voňavá.
Mouku smícháme se sodou, solí a kořením. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno, jablko nahrubo a důkladně ze všech ingrediencí vymačkáme šťávu /kterou můžeme vypít/. Ořechy nahrubo pokrájíme. Vše smícháme s moukou, přidáme olej, kokosový mlíko a rozmačkanej banán, kterej nám vlastně nahradí pojivovou funkci vejce a navíc dodá buchtě fantastickou chuť i vůni! Spojíme dohromady. Těsto vylijeme do vymazaný formy, vysypaný třeba kokosovou moukou a pečeme v předehřátý troubě na 160 stupňů asi 15 minut. Pak přidáme stupně na 180 a dopékáme dalších cca 40 minut.
Dejte si bacha, aby vám ještě za tepla nezmizela.
Podrobné info: