Pažitka
Název:

Bezlepková cuketová buchta bez vajec, mléka a cukru


Bezlepková cuketová buchta bez vajec, mléka a cukru


Ingredience:
Ingredience:
bezlepková mouka Nomix140 g
datlový sirup140 g
skořice1 lžička
perníkové koření1 lžička
sušený zázvor špetka
muškátový oříšek špetka
soda5 g
sůl špetka
nastrouhaná cuketa1/2 šálku
střední mrkev1 ks
střední jablko1/2 ks
banán1 ks
ořechy40 g
olej40 g
kokosové mléko40 g
Postup přípravy:

Ptáte se mě na bezlepkový dobroty! S tímhle typem pečení mám nulový zkušenosti, a tak bylo na čase to změnit. Mrkla jsem, co trh nabízí a na doporučení kamarádky Katky, která má doma bezlepkáře, jsem vybrala produkty od NOMINAL zdravá výživa. Na jejich webu jsem si vyhlídla rovnou i recept, trochu ho upravila, a tak vznikla moje první fantasticky vláčná a voňavá.

Mouku smícháme se sodou, solí a kořením. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno, jablko nahrubo a důkladně ze všech ingrediencí vymačkáme šťávu /kterou můžeme vypít/. Ořechy nahrubo pokrájíme. Vše smícháme s moukou, přidáme olej, kokosový mlíko a rozmačkanej banán, kterej nám vlastně nahradí pojivovou funkci vejce a navíc dodá buchtě fantastickou chuť i vůni! Spojíme dohromady. Těsto vylijeme do vymazaný formy, vysypaný třeba kokosovou moukou a pečeme v předehřátý troubě na 160 stupňů asi 15 minut. Pak přidáme stupně na 180 a dopékáme dalších cca 40 minut.

Dejte si bacha, aby vám ještě za tepla nezmizela.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno