Pažitka
Název:

Bezlepková pizza Margherita

bezlepkový recept


Bezlepková pizza Margherita


Ingredience:
Ingredience:
bezlepková směs na pizzu (Nutrifree)250 g
kvalitní mozzarella2 balení
lístky čerstvé bazalky hrst
olivový olej dle potřeby
Domácí rajčatová omáčka:
olivový olej2 lžíce
menší cibule1 ks
mrkev1 ks
řapíkatý celer1/2 ks
loupaná rajčata1 plechovka (cca 400g)
čerstvá rajčata500 g
třtinový cukr3 lžíce
sůl1 lžička
posekaná čerstvá bazalka1 lžíce
smetana ke šlehání2 lžíce
Postup přípravy:

Jak jsem vám slíbila, zaměřím se teď na blogu více na bezlepkové recepty a recepty pro děti. Tento recept spojuje obojí. Z vlastní zkušenosti vím, že se s bezlepkovou moukou bývá problém. Proto jsem pro vás vyzkoušela bezlepkovou směs na pizzu od značky Nutrifree a musím říci, že s těstem se velmi dobře pracovalo a i výborně chutnalo. Já jsem připravila základní variantu pizzy, ale vy si doma můžete udělat pizzu podle vlastní fantazie.

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidejte mrkev (na nudličky) a řapíkatý celer (na plátky).
  2. Když je zelenina orestovaná, přidejte rajčata z plechovky. Čerstvá rajčata spařte a oloupejte. Pokrájené je přidejte ke směsi. Nechte dusit do zhoustnutí (zhruba 50-60 minut).
  3. Nakonec přidejte cukr a sůl a nechte trochu zkaramelizovat, zjemněte smetanou a doplňte posekanou bazalkou.
  4. Vše rozmixujte tyčovým mixérem (pokud je směs hodně hustá, rozřeďte trochou vody).
  5. Těsto si připravte podle návodu na obalu bezlepkové směsi na pizzu Nutrifree (na dvě střední pizzy jsme použili 250 g směsi na pizzu). K přípravě budete potřebovat čerstvé droždí, vodu, sůl a olivový olej. Těsto nechte vykynout podle návodu.
  6. Vykynuté těsto si rozdělte na dva díly a vyválejte. Potřete rajčatovou směsí, poklaďte pokrájenou mozzarellou a lístky bazalky. Pizzu pokapejte olivovým olejem a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí okrajů (délka pečení záleží na typu trouby).
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno