Těsto: | |
bezlepková mouka (Schär Farina Universal Mix) | 250 g |
voda | 250 ml |
sůl | 1 lžička |
olivový olej | 4 lžíce |
sušené droždí | 1 vrchovatá lžíce |
Náplň: | |
domácí kečup | 6 lžic |
mangold | 10 listů |
prosciutto | 100 g |
cherry rajčátka | 20 ks |
mozzarella | 1 balení |
olivový olej | 1 lžíce |
Jednoduchá, rychlá a bezlepková. Pokud nemusíte řešit bezlepkovou dietu, je to pro vás pouze ukázka toho, jakou kombinaci surovin můžete poskládat na klasické těsto na pizzu. Já si ale oblíbila i tuto bezlepkovou verzi.
1. Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
2. Poté ho rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme na pečícím papíře potřeném olivovým olejem kulatou pizzu.
3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a na něm orestujeme na proužky nakrájené listy mangoldu.
4. Těsto potřeme kečupem, poklademe mangoldem, rozpůlenými rajčaty, prosciuttem a mozzarellou.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Podrobné info: