Pažitka
Název:

Bezlepkové čokoládové brownies

bezlepkový recept


Bezlepkové čokoládové brownies


Ingredience:
Korpus:
hořká čokoláda (nejlépe 70%)120 g
máslo60 g
vejce2 ks
cukr (60g kokosového + 120g třtinového)180 g
vanilkový extrakt pár kapek
mandlová mouka30 g
kvalitní kakao10 g
himalájská sůl špetka
Krém:
mléčná čokoláda100 g
smetana ke šlehání100 ml
Grand Marnier2 lžíce
Na ozdobu:
lyofilizované maliny dle chuti
plátkové mandle dle chuti
čokoládové hobliny dle chuti
Postup přípravy:

Brownies jsou naprosto jedinečná záležitost. Když jsou k tomu ještě bezlepkové, o to je moje radost z tohoto receptu ještě větší. Na zdobení můžete použít naprosto cokoli. Já k čokoládovým dezertům ráda páruji maliny, protože jejich kyselost se krásně snoubí s chutí sladké čokolády.

1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s mandlovou moukou a přesetým kakaem.

2. Dortovou formu o velikosti 18 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat mandlovou moukou). Těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme na 180 stupňů 30 - 40 minut.

3. Než se nám dort upeče, připravíme si krém. Ve vodní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu, Grand Marnier a smetanu ke šlehání. Při rozpouštění stále mícháme, krásně se nám obě suroviny spojí a vytvoří hladký krém.

4. Na vychladlý korpus natřeme krém a dort ozdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami (některé můžeme použít celé), plátkovými mandlemi a čokoládovými hoblinkami.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno