Pažitka
Název:

Bezlepkové linecké hvězdičky


Bezlepkové linecké hvězdičky


Ingredience:
Ingredience:
kokosová mouka1 hrnek
vejce1 ks
med3 lžíce
přepuštěné máslo (povolené)2 - 3 lžíce
kypřící prášek1 lžička
citronová kůra dle chuti
Postup přípravy:

Klasické linecké cukroví známe všichni. Bohužel pro osoby trpící celiakií je mnohdy problém vymyslet takové, aby bylo dobré a zároveň bezlepkové. Proto jsem si připravila recept na výborné hvězdičky z kokosové mouky. Ta se vyrábí z kokosové dužiny a díky její nasládlé chuti kokosu stačí použít méně sladidla než u běžné mouky. Seženete ji buď na internetu, nebo v prodejnách se zdravou výživou.

Ve velké míse vyšlehejte máslo, med a vejce. Přidejte kypřící prášek, citronovou kůru a nakonec vmíchejte kokosovou mouku. Pomocí rukou vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho v lednici cca 10 minut vychladnout. Hotové těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na placku. Pomocí vykrajovátek vykrojte požadované tvary. Kokosová mouka trošku lepí, proto si při odlepování těsta z podložky pomožte plochým nožíkem. Vykrojené tvary položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 7 - 9 minut Hotové linecké nechte vychladnout a poté ho slepte oblíbenou marmeládou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno