Pažitka
Název:

Bezlepkové vafle se šmakounem, řeckým jogurtem, malinovým džemem, mandlemi a chia semínky

vaříme se šmakounem, bez lepku


Bezlepkové vafle se šmakounem, řeckým jogurtem, malinovým džemem, mandlemi a chia semínky


Ingredience:
Ingredience:
rýžová mouka110 g
plnotučné farmářské mléko110 g
rozpuštěné máslo20 g
vejce1 ks
Šmakoun s příchutí brusinky a goji20 g
kypřící prášek z vinného kamene3 g
jogurt (dle chuti)2 lžíce
malinový džem
chia semínka
Postup přípravy:

Pokud máte rádi sladké, ale nechcete to s ním až tak přehánět, pak si udělejte tyhle vafle. Jsou z rýžové mouky, takže jsou bezlepkové, neobsahují moc cukru, ale i tak jsou výtečné. Vafle můžete stejně jako já ozdobit řeckým jogurtem a Vaším oblíbeným džemem, ale také můžete zvolit třeba zdravou „nutelu“ například Medoládu. V receptu se nedivte, že je mléko odměřeno na gramy, nemám odměrku, tak mléko opravdu odvažuji na váze.

1. Šmakouna nastrouhejte na hrubém struhadla.

2. Nyní mouku, kypřící prášek, cukr, šmakouna, mléko, vejce a máslo a důkladně promíchejte, aby se vše spojilo.

3. Ploténky vaflovače pomažte máslem a vaflovač rozehřejte.

4. Když je vaflovač rozehřátý a máslo na ploténkách se rozpustilo, tak na ploténky opatrně lžíci přendávejte těsto.

5. Pečte do zlatavé barvy.

6. Na talíři pak dejte na vafle jogurt, na něj džem, posypte mandlemi, chia semínky a můžete podávat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno