

| Ingredience: | |
| Glutaine polomáčené sušenky | 12 ks |
| máslo | 80 g |
| mascarpone | 250 g |
| tvaroh | 20 g |
| bezlactosová šlehačka + smeta fix | 200 g |
| med | 3 lžičky |
K bezlepkovému cheesecaku jsem se odhodlávala velmi dlouho, protože sehnat bezlepkové máslové sušenky, které by nestály nekřesťanské peníze je velmi těžké. Nakonec jsem se rozhodla, že spodní sušenkovou vrstvu udělám z nadrcených polomáčených sušenek od značky Glutaine a zároveň bude spodek příjemně čokoládový.
Sušenky nadrtíme najemno pomocí mixéru vysypeme spodní vrstvu formy a zalejeme rozehřátým máslem a pečlivě upěchujeme. V míse si smícháme mascarpone s tvarohem a přidáme vyšlehanou šlehačku se ztužovadlem. (Lze použít i želatinu ke zpevnění, ale ztuhne i bez.) Dále osladíme medem a zamícháme. Rozprostřeme krém na sušenkovou vrstvu a necháme min 5 hodin uležet v lednici.