Pažitka
Název:

Bezlepkový cheesecake s karamelem

bezlepkový recept


Bezlepkový cheesecake s karamelem


Ingredience:
Ingredience:
Glutaine polomáčené sušenky12 ks
máslo80 g
mascarpone250 g
tvaroh20 g
bezlactosová šlehačka + smeta fix200 g
med3 lžičky
Postup přípravy:

K bezlepkovému cheesecaku jsem se odhodlávala velmi dlouho, protože sehnat bezlepkové máslové sušenky, které by nestály nekřesťanské peníze je velmi těžké. Nakonec jsem se rozhodla, že spodní sušenkovou vrstvu udělám z nadrcených polomáčených sušenek od značky Glutaine a zároveň bude spodek příjemně čokoládový.

Sušenky nadrtíme najemno pomocí mixéru vysypeme spodní vrstvu formy a zalejeme rozehřátým máslem a pečlivě upěchujeme. V míse si smícháme mascarpone s tvarohem a přidáme vyšlehanou šlehačku se ztužovadlem. (Lze použít i želatinu ke zpevnění, ale ztuhne i bez.) Dále osladíme medem a zamícháme. Rozprostřeme krém na sušenkovou vrstvu a necháme min 5 hodin uležet v lednici.

Zde jsem dort zdobila českokrumlovským tekutým karamelem od Vaška, ale lze i ovocem nebo dle Vaší chuti.
Přeji Vám dobrou chut´ ;)
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Alena Urbanová

    zavřít okno