Pažitka
Název:

Bezlepkový koláč se Šmakounem

bezlepkový recept


Bezlepkový koláč se Šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
Šmakoun s příchutí brusinka + goji2 balení
jablko nastrouhané nahrubo1 ks
rostlinné mléko250 ml
vejce1 ks
prášek do pečiva1/2 sáčku
slunečnicová semínka hrst
pohanková krupice3 lžíce
kokos dle potřeby
kokosový olej na vymazání formy
Postup přípravy:

Dnes mám pro Vás další recept ze série vaření se Šmakounem. Tentokrát jsem použila zajímavou příchuť brusinka + goji. Tuto příchuť jsem zkombinovala s jablíčkem, kokosem a upekla výborný koláč bez jakéhokoliv přidaného cukru nebo mouky.

Šmakouna nakrájíme na menší kousky a vhodíme ho do mixéru. Přidáme mléko, slunečnicová semínka a vejce. Všechno rozmixujeme na hladké těsto. Do těsta přidáme nastrouhané jablko, pohankovou krupici a prášek do pečiva. Takto připravené těsto vlijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem. Vršek koláče posypeme kokosem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-35 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno