Pažitka
Název:

Bezlepkový limetkový koláč

bezlepkový recept


Bezlepkový limetkový koláč


Ingredience:
Těsto:
směs na koláč Mix per Dolci (Nutrifree)225 g
máslo110 g
třtinový cukr100 g
vejce1 ks
kůra z 1/2 citronu dle chuti
Krém:
mascarpone250 g
plnotučný tvaroh150 g
smetana ke šleháná100 ml
třtinový cukr100 g
šťáva z 1 limetky dle chuti
kůra z 1 limetky dle chuti
Na ozdobu:
plátky kokosu dle chuti
Postup přípravy:

Díky tomu, že můj synovec má bezlepkovou dietu, snažím se co nejvíce se zajímat o nové bezlepkové produkty. Když jsem od firmy Nutrifree dostala několik bezlepkových výrobků na vyzkoušení, neváhala jsem a zkusila upéct jednoduchý koláč.

  1. Máslo si rozpusťte, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte do bezlepkové směsi na koláč. Vše důkladně promíchejte a přidejte vejce a kůru. Vzniklé těsto dejte do fólie a minimálně na půl hodiny do lednice vychladit.
  2. Mezitím si připravte náplň tak, že všechny suroviny  na krém ušleháte v robotu. Dejte si pozor, šlehejte jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.
  3. Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválejte těsto. Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte trochou bezlepkové směsi.
  4. Těsto dejte do formy a pečte bez náplně na 180 stupňů 6 minut. Poté vyndejte z trouby a naplňte krémem. Koláč pečte na 170 stupňů 15-20 minut. Posledních 5 minut koláč sledujte, aby vám krém nevytekl z formy.
  5. Koláč nechte úplně vychladnout a podávejte s plátky kokosu.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno