Ingredience: | |
máslo | 100 g |
vejce | 1 ks |
pohanková mouka | 150 g |
rýžová mouka | 50 g |
drcená lněná semínka | 2 lžíce |
voda | 2 lžíce |
růžvá sůl | špetka |
brokolice | 5 růžiček |
filet z pstruha lososovitého | 100 g |
filet z tresky tmavé | 100 g |
smetana na šlehání | 200 ml |
vejce | 3 ks |
eidam nastrouhaný najemno | 80 g |
růžová sůl | dle chuti |
koření na ryby | dle chuti |
Můj první pokus o quiche. Těsto je bohužel tvrdší, to musím ještě vychytat.
Z másla, vejce, mouky, lněných semínek, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které vtlačíme do vymazané rozevírací formy na dno i stěny (použila jsem průměr 18cm). Dno propícháme vidličkou.
Brokolici uvaříme na skus v páře, ryby pokrájíme na větší kousky a posypeme kořením. Vše střídavě poklademe na korpus.
Smetanu rozmícháme s vejci, špetkou soli a sýrem a zalijeme brokolici s rybami.
Pečeme na 190st cca 40-45min. Necháme vychladnout.