Pažitka
Název:

Bezlepkový rybí kiš s brokolicí

bezlepkový recept


Bezlepkový rybí kiš s brokolicí


Ingredience:
Ingredience:
máslo100 g
vejce1 ks
pohanková mouka150 g
rýžová mouka50 g
drcená lněná semínka2 lžíce
voda2 lžíce
růžvá sůl špetka
brokolice5 růžiček
filet z pstruha lososovitého100 g
filet z tresky tmavé100 g
smetana na šlehání200 ml
vejce3 ks
eidam nastrouhaný najemno80 g
růžová sůl dle chuti
koření na ryby dle chuti
Postup přípravy:

Můj první pokus o quiche. Těsto je bohužel tvrdší, to musím ještě vychytat.

Z másla, vejce, mouky, lněných semínek, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které vtlačíme do vymazané rozevírací formy na dno i stěny (použila jsem průměr 18cm). Dno propícháme vidličkou. 
Brokolici uvaříme na skus v páře, ryby pokrájíme na větší kousky a posypeme kořením. Vše střídavě poklademe na korpus. 
Smetanu rozmícháme s vejci, špetkou soli a sýrem a zalijeme brokolici s rybami. 
Pečeme na 190st cca 40-45min. Necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno