Pažitka
Název:

Bezlepkový švestkový crumble

bezlepkový recept


Bezlepkový švestkový crumble


Ingredience:
Ovocná směs:
švestky půlené mražené Dione400 g
borůvky mrežené200 g
kukuřičný škrob1 lžíce
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
Grand Mariner3 lžíce
třtinový cukr50 g
citronová kůra1/2 lžičky
Drobenka:
máslo100 g
ovesné vločky bezlepkové100 g
strouhaný kokos50 g
plátky mandlí50 g
mleté mandle50 g
třtinový cukr90 g
skořice1/2 lžičky
hřebíček špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Tento rychlý a velmi lahodný dezert ve vás vyvolá vzpomínky na pozdní léto, kdy si můžete nasbírat čerstvé švestky přímo ze stromu. Vy ale nemusíte čekat až do léta a švestkový crumble si můžete vychutnat hned.

1. Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.

2. Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty. 

3. Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.

4. Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno