Ovocná směs: | |
švestky půlené mražené Dione | 400 g |
borůvky mrežené | 200 g |
kukuřičný škrob | 1 lžíce |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
Grand Mariner | 3 lžíce |
třtinový cukr | 50 g |
citronová kůra | 1/2 lžičky |
Drobenka: | |
máslo | 100 g |
ovesné vločky bezlepkové | 100 g |
strouhaný kokos | 50 g |
plátky mandlí | 50 g |
mleté mandle | 50 g |
třtinový cukr | 90 g |
skořice | 1/2 lžičky |
hřebíček | špetka |
sůl | špetka |
Tento rychlý a velmi lahodný dezert ve vás vyvolá vzpomínky na pozdní léto, kdy si můžete nasbírat čerstvé švestky přímo ze stromu. Vy ale nemusíte čekat až do léta a švestkový crumble si můžete vychutnat hned.
1. Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.
2. Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.
3. Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.
4. Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.
Podrobné info: