

| Těsto: | |
| rýžová mouka | 160 g |
| drcené lněné semínko | 50 g |
| rostlinný olej | 50 ml |
| voda | 150 ml |
| chia semínka + 2 lžíce vody (nechat 30 minut odležet) | 1 lžíce |
| sůl | 1 lžička |
| Náplň: | |
| velká červená cibule nakrájená na kolečka | 1 ks |
| černé olivy nakrájené na půl | 15 - 20 ks |
| sušená rajčata nasekaná na drobno | 1 a 1/2 lžíce |
| maličká cuketa nakrájená na kolečka | 1 ks |
| tofu natural | 1 balení |
| nasekané (nebo sušené) provensálské bylinky | cca 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| sušený česnek | dle chuti |
| voda/mléko | dle potřeby |
.. s cuketou, cibulí, sušenými rajčaty a olivami. To lze ovšem snadno obměnit - třeba ještě nikdy nikdo nepomluvil tento špenátový, ba naopak! Cestování po Francii a zoufalé hledání něčeho rostlinného k snědku mě několikrát přivedlo k myšlence, že tam zalepím díru na trhu a otevřu bistro! Doma s nohama na zemi jsem aspoň zkusila nové těsto na quiche - tentokrát bezlepkové. Světe div se, hned první pokud vyšel. A to i přes to, že místo zamýšlené pohankové mouky jsem nakonec nedobrovolně použila rýžovou. Zbytek surovin pro změnu vychází ze vzpomínek na cestu Itálií a nejspíš jsem taky pod vlivem nekonečné cuketové sezóny.