Pažitka
Název:

Bezová panna cotta pro děti od 1 roku

dětská jídla


Bezová panna cotta pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
bezové květy10 ks
smetana ke šlehání 31%2 kelímky
plnotučné mléko100 ml
prášková želatina2 lžičky
cukr dle chuti
semínka z 1/2 vanilkového lusku
Pro dospělé:
rebarbora200 g
kompotované švestky1/2 sklenice
skořice špetka
Postup přípravy:

Nebudeme si lhát do kapsy - tato dobrota je tůůze tučná. Ale taky tůůze dobrá! S květy černého bezu je to navíc zase něco trošku jiného, takže jednou za čas se to chuťovým pohárkům prostě dopřát musí!

Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či hmyzu, ale aby květ nepřišel o většinu svého pylu. Pak umístěte do hrnce, zalijte oběma šlahčkami a mlékem, přiklopte a nechte v lednici odpočívat minimálně přes noc. Poté přes pláténko nebo jemné sítko opatrně přeceďte. V malém množství směsi rozmíchejte želatinu, zbytek směsi zahřejte ve vodní lázni, přidejte vanilku, oslaďte dle chuti a opatrně vmíchejte želatinu. Uveďte k varu a vařte asi minutu. Poté odstavte, nalijte do formiček vymazaných troškou oleje (silikonové vymazávat nemusíte) a nechte v chladu lednice odpočinout minimálně čtyři hodiny. Studené podávejte přelité ovocným rozvarem, z nádobek je můžete vyklopit, ale taky nemusíte.

Švestkovo-rebarborová omáčka (pro dospělé):   

Rebarboru oloupejte od svrchní slupky a nakrájejte na špalíčky. Dejte do hrnce společně s uvedeným množstvím švestek, použít můžete i sladký sirup, ve kterém jsou kompotovány. Krátce povařte, dokud rebarbora nezměkne. Poté rozmixujte na hladké pyré. Ochuťte špetkou skořice, případně ještě dle chuti přidejte cukru nebo libovolný sirup.

Dětská specifika:


Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno