Pažitka
Název:

Bezový sirup


Bezový sirup


Ingredience:
Ingredience:
černý bez25 květů
převařená voda1,8 l
třtinový cukr1,8 kg
citron - šťáva z něj2 ks
kyselina citronová30 g
Postup přípravy:

Sezóna bezu je právě v plném proudu. Už jste zkoušeli domácí bezový sirup? Pokud ne, vyzkoušejte můj rychlý recept. Hotový sirup pak stačí zalít perlivou vodou, zasypat kostkami ledu a osvěžující letní drink je na světě.

Převařenou vodu necháme vychladnout a vložíme do ní květy černého bezu tak, aby byly všechny ponořené. Necháme do druhého dne louhovat (minimálně 12 hodin).
Přes plátno scedíme vodu do hrnce. Přidáme třtinový cukr, šťávu z citrónů a kyselinu. Směs mírně zahříváme (max. na 30 stupňů) do rozpuštění cukru.
Sirup přelijeme do sklenic. Uchováváme v chladu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno