Pažitka
Název:

Bezvaječná kvasnicová pomazánka


Bezvaječná kvasnicová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
plátek másla1 cm
lahůdková cibulka2 ks
droždí2 kostky (84g)
smetana 33%50 ml
pomazánkové máslo1 a 1/2 kelímku
citronová šťáva1 lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pomazánka, která je chuťově skoro stejná, jako by byla připravená ze sardinek.

Na rozehřátém tuku restujeme do sklovita drobně nakrájené bílé části cibulek.
Přidáme kvasnice a když se rozpustí a začínají se přichytávat k okraji a ke dnu hrnce, přidáme smetanu.
Na mírném plameni neustále promícháváme 3minuty. Pak odstavíme a necháme vystydnout.
Do vhodné, hlubší nádoby dáme pomazánkové máslo, nakrájenou zelenou nať lahůdkové cibulky, pepř a citronovou šťávu.
Přidáme vychladlé kvasnice a vše ručním elektrickým šlehačem ušleháme.
Podle potřeby osolíme a dáme alespoň na 1/2hodiny vychladit do lednice.
Podáváme namazané na čerstvém pečivu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno