Pažitka
Název:

Bílé fazole s uzeným Šmakounek

vaříme se šmakounem


Bílé fazole s uzeným Šmakounek


Ingredience:
Ingredience:
bílé fazole300 g
cibule1 ks
uzený Šmakoun1 balení
česnek1 stroužek
špaldová mouka1 lžíce
rostlinný olej1 lžíce
majoránka špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Dnes mám pro Vás další recept ze série vaření se Šmakounem. Tentokrát jsem zkoušela uzenou variantu a připravila dietní verzi klasických fazolí na husto. Samozřejmě si je můžete připravit i s opečenou slaninkou, ale proč to nezkusit zdravěji?

Fazole uvaříme ve vodě doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zahustíme lžící mouky a vmícháme ji do uvařených fazolí. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Uzeného Šmakouna nakrájíme na kostičky a orestujeme ho dohněda na pánvi. Podáváme s uvařenými fazolemi a snítkou pažitky. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno