Ingredience: | |
polohrubá mouka | 300 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
moučkový cukr | 150 g |
olej (Ghee nebo rozpuštěné máslo) | 150 g |
bílý jogurt | 250 g |
vejce | 2 ks |
ovoce | dle chuti |
Určitě jste si domů přinesli krásné jahody, ať už z vlastní zahrady nebo koupili někde na trhu a přemýšlíte, co z nich kromě knedlíků a marmelády připravit. Samozřejmě můžete použít i jiné ovoce, třeba třešně, višně, meruňky nebo borůvky.
Recept se určitě taky bude hodit k zužitkování již třeba namačkaných nebo nevzhledných plodů. Tahle bublanina je za půl hodiny na stole, není suchá, je krásně vláčná.
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170 - 180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým, nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20 - 25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
Podrobné info: