Pažitka
Název:

Blesková jogurtová bublanina


Blesková jogurtová bublanina


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
kypřící prášek do pečiva1 ks
moučkový cukr150 g
olej (Ghee nebo rozpuštěné máslo)150 g
bílý jogurt250 g
vejce2 ks
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Určitě jste si domů přinesli krásné jahody, ať už z vlastní zahrady nebo koupili někde na trhu a přemýšlíte, co z nich kromě knedlíků a marmelády připravit. Samozřejmě můžete použít i jiné ovoce, třeba třešně, višně, meruňky nebo borůvky.

Recept se určitě taky bude hodit k zužitkování již třeba namačkaných nebo nevzhledných plodů. Tahle bublanina je za půl hodiny na stole, není suchá, je krásně vláčná.

Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170 - 180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. 

Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým, nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20 - 25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno