Pažitka
Název:

Bo La Lot - plněné betelové listy


Bo La Lot - plněné betelové listy


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso400 g
tučné vepřové100 g
sůl a cukr1 lžička
pepř1/2 lžičky
česnek3 stroužky
jarní cibulka2 ks
citronová tráva1 stonek
světlá sojová omáčka1 lžíe
koření 5 vůní1 lžička
drcené nesolené burské oříšky hrst
La Lot listy / Betelové listy dle potřeby
Postup přípravy:

Plněné listy La Lot jsou výrazné a voňavé, přesto nepálí a chutnají skvěle. Listy La Lot jsou druhem pepřovníku a příbuzní betelových listů, z kterých se toto jídlo ve Vietnamu připravuje.

 
 
Mleté maso i tuk na kousky smíchejte s drceným česnekem, jemně sekanou citrónovou trávou, ořechy a zbytkem surovin.
Listy si otrhejte, ale nechte cca 2 cm dlouhou stopku, kterou použijete k zašpendlení závitku.
Důkladně operte a sušte.
Obraťte lesklou stranou dolů a vložte váleček náplně.
 
 
 
 
List zahněte po stranách a stočte do ruličky. Do listu propíchněte párátkem dírku a zasuňte do ní stupku.

 
Hotové závitky pozvolna smažte na troše oleje ze všech stran. Stejně tak můžete závitky napíchnout na špejle, potřít olejem a grilovat na uhlí.
 
 
Na talíři ozdobte jen krátce restovanou (1 - 2 minuty) jarní cibulkou a drcenými buráky.
 
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno