Název:Bo La Lot - plněné betelové listy
Ingredience:
Ingredience: |
mleté hovězí maso | 400 g |
tučné vepřové | 100 g |
sůl a cukr | 1 lžička |
pepř | 1/2 lžičky |
česnek | 3 stroužky |
jarní cibulka | 2 ks |
citronová tráva | 1 stonek |
světlá sojová omáčka | 1 lžíe |
koření 5 vůní | 1 lžička |
drcené nesolené burské oříšky | hrst |
La Lot listy / Betelové listy | dle potřeby |
Postup přípravy:Plněné listy La Lot jsou výrazné a voňavé, přesto nepálí a chutnají skvěle. Listy La Lot jsou druhem pepřovníku a příbuzní betelových listů, z kterých se toto jídlo ve Vietnamu připravuje.
Mleté maso i tuk na kousky smíchejte s drceným česnekem, jemně sekanou citrónovou trávou, ořechy a zbytkem surovin.
Listy si otrhejte, ale nechte cca 2 cm dlouhou stopku, kterou použijete k zašpendlení závitku.
Důkladně operte a sušte.
Obraťte lesklou stranou dolů a vložte váleček náplně.
List zahněte po stranách a stočte do ruličky. Do listu propíchněte párátkem dírku a zasuňte do ní stupku.
Hotové závitky pozvolna
smažte na troše oleje ze všech stran. Stejně tak můžete závitky napíchnout na špejle, potřít olejem a grilovat na uhlí.
Na talíři ozdobte jen krátce restovanou (1 - 2 minuty) jarní cibulkou a drcenými buráky.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno