

| Ingredience: | |
| hovězí kližka | 1 kg |
| mrkev | 2 ks |
| sekaná rajčata | 1 plechovka |
| drcený česnek | 6 stroužků |
| drcený koriandr | 1 lžička |
| skořice | špetka |
| anýz | 2 hvězdičky |
| bobkový list | 2 ks |
| červené víno | 200 ml |
| vývar nebo voda | 300 ml |
| rybí omáčka | 5 lžic |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| koriandr na závěr | dle chuti |
| chilli paprička | dle chuti |
| Příloha: | |
| jasmínová rýže nebo bagetka | dle chuti |
Tohle je dokonalý vietnamský guláš. Lehčí než česká klasika se šesti a myslím, že je to perfektní jídlo, pokud někdo chce tuhle kuchyni zkusit, ale nemusí pálivé a hodně kořeněné jídlo. Poprvé jsme ho měli v bistru NGON, kam si určitě zajděte, jestli ho chcete ochutnat. Myslím, že tenhle recept jsme doma vyladili skoro přesně tak, jak ho tam ochutnáte.
Kližku nakrájejte na kousky o velikosti sousta. v hrnci rozpalte olej, vhoďte maso, osolte, opepřete a přidejte i drcený koriandr a skořici. Maso promíchejte s kořením a opékejte. Když je maso skoro opečené, přidejte česnek a ještě krátce opečte.
Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka, plechovku rajčat, víno a vývar nebo vodu. Nezapomeňte na bobkový list a anýz.
Pod pokličkou nechte na mírném ohni dusit přibližně 2 hodiny, dokud nebude maso krásně měkké. Hotové jídlo dochuťte rybí omáčkou a jezte s bagetkou nebo rýží (já doporučuji rozhodně rýži). Na talíři posypejte čerstvým koriandrem a podle chuti chilli papričkou.
Podrobné info: