

| Ingredience: | |
| špaldová jemná nebo hladká mouka | 400 g |
| vlažná voda | 200 ml |
| sádlo (nebo 50g másla a 50ml oleje) | 50 g |
| cukr | 30 g |
| sůl | větší špetka |
| vejce (nechte si trošku na potření) | 1 ks |
| droždí | 1/3 kostky |
| trochu vajíčka a mléka - vyšlehat | na potření |
| lupínky mandliček | na posypání |
| rozinky | dle chuti |
Na pondělní START - snídani - dnes upečené: BOCHÁNKY s rozinkami - budou podávané s vyšlehaným tvarohem a kouskem čerstvého ovoce.
Necháme si vzejít kvásek (voda, trochu cukru, kvasnice, trochu mouky).
Kvásek přidáme k ostatním surovinám, zpracujeme v krásné těsto a necháme aspoň hodinku kynout.
Po vykynutí rozdělíme na 10 dílů a tvoříme bochánky.
Na plechu necháme další 1/2 hod kynout. Pak prostřihneme do křížku.
Potřeme žloutkem vyšlehaným s mlékem, posypeme lupínky mandliček a pečeme na 160-175 stupňů asi 15-20 minut.
Rada: na spodek trouby dát kastrůlek s horkou vodou, jak se voda odpařuje, bude pečivo nadýchanější
Přeji, aby se pečivo povedlo a chutnalo.
Podrobné info: