Pažitka
Název:

Bochánky se špenátem


Bochánky se špenátem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka600 g
droždí42 g
vlažné mléko250 ml
čerstvý špenát50 g
česnek2 - 4 stroužky
vejce3 ks
olivový olej4 lžíce
sůl2 lžičky
pískový cukr špetka
kmín nebo sezam na posypání
Postup přípravy:

Večer jsem napekla a dnešní snídaně byla s domácími bochánky se špenátem a lučinou. Samozřejmě také domácí. Co vám budu povídat, byla to skvělá snídaně. Recept na lučinu zde.

Trochu mouky odložíme stranou, zbylou prosejeme a doprostřed utvoříme důlek. Do něj nadrobíme droždí, přisypeme cukr a přilijeme polovinu vlažného mléka. Vše poprášíme trochou mouky, přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Špenát pečlivě omyjeme a nakrájíme nadrobno spolu s česnekem.
Do kvásku přilijeme zbylé mléko, 2 vejce, špenát, olej, česnek a sůl. Těsto dobře prohněteme, utvoříme bochánek, poprášíme zbytkem mouky a necháme kynout asi hodinu.
Po vykynutí těsto prohněteme, rozdělíme na 20 kusů a tvoříme kuličky. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo sezamem.
Pečeme asi 20 minut v předem předehřáté troubě na 180 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavla Stenglová

    zavřít okno