

| Ingredience: | |
| předvařené dršťky | 400 g |
| jarní zelenina s fazolkami | 1 balíček |
| větší bílé žampiony | 2 ks |
| bylinky (majoránka a tymián) | hrst |
| rajská štáva | 180 ml |
| sypká červená paprika | dle chuti |
| olej | 2 lžíce |
| velká cibule | 1 ks |
| hladká mouka | 3 lžíce |
| rozetřený česnek | 4 stroužky |
| mletý pepř | 1/2 lžičky |
| voda | dle potřeby |
Protože je u nás tato polévka velmi oblíbená, zkusila jsem připravit zase jiný recept i s houbami a zeleninou.
Cibulku pokrájíme nadrobno a osmahneme v tlakovém hrnci.
Pak přidáme propláchnuté předvařené dršťky, zasypeme česnekem, paprikou, přidáme bylinky a asi 8 minut - restujeme za stálého míchání. Promícháme a zalijeme vodou. Zavřeme poklicí tlakového hrnce.
Vaříme, tlakujeme 15 minut. Po otevření poklice hrnce
podle potřeby ochutíme solí a opepříme. Nakrájené žampiony přidáme do polévky společně se zeleninou a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme do polévky zavařit rokvrdlanou mouku s vodou a povaříme cca 15 minut. Zdobíme bylinkami.