Pažitka
Název:

Bohatá dršťková polévka se žampiony a zeleninou


Bohatá dršťková polévka se žampiony a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
předvařené dršťky400 g
jarní zelenina s fazolkami1 balíček
větší bílé žampiony2 ks
bylinky (majoránka a tymián) hrst
rajská štáva180 ml
sypká červená paprika dle chuti
olej2 lžíce
velká cibule1 ks
hladká mouka3 lžíce
rozetřený česnek4 stroužky
mletý pepř1/2 lžičky
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Protože je u nás tato polévka velmi oblíbená, zkusila jsem připravit zase jiný recept i s houbami a zeleninou.

Cibulku pokrájíme nadrobno a osmahneme v tlakovém hrnci.
Pak přidáme propláchnuté předvařené dršťky, zasypeme česnekem, paprikou, přidáme bylinky a asi 8 minut - restujeme za stálého míchání. Promícháme a zalijeme vodou. Zavřeme poklicí tlakového hrnce.
Vaříme, tlakujeme 15 minut. Po otevření poklice hrnce
podle potřeby ochutíme solí a opepříme. Nakrájené žampiony přidáme do polévky společně se zeleninou a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme do polévky zavařit rokvrdlanou mouku s vodou a povaříme cca 15 minut. Zdobíme bylinkami.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno