

| Ingredience: | |
| mleté maso (ideálně hovězí, ale může být i krůtí nebo kuřecí) | 500 g |
| velká mrkev | 2 ks |
| velká petržel | 1 ks |
| střední cuketa | 1 ks |
| řapíkatý celer | 6 stonků |
| velká cibule | 1 ks |
| loupaná krájená rajčata | 2 plechovky |
| bobkový list | 2 ks |
| kousek skořice | 2 cm |
| Nové koření | 3 kuličky |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
| červené víno | 1 dl |
| olivový olej | trochu |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| parmazán | na posypání |
| těstoviny | dle potřeby |
Kdo miluje těstoviny, určitě nepohrdne těstovinami, které snad miluje každý. Však vyměňte eidam dobrým parmezánem a posunete toto jídlo o úroveň výše.
Mleté maso orestujeme na oleji do zlatova, Přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na malé kostičky. Já s oblibou používám sekací nástavec ponorného mixeru, krásně naseká všechny suroviny na stejně velké kousky. Maso a zeleninu spolu orestujeme, zalijeme červeným vínem. Přidáme všechno koření a bylinky kromě bazalky a zalijeme rajčaty. Pod pokličkou dusíme do měkka cca 30 min. Směs nesmí plavat ve šťávě. Do hotové omáčky zamícháme čerstvou sekanou bazalku dle chuti.
Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každá těstovina musí být pěkně obalená omáčkou. Před podáváním posypeme čerstvým parmazánem.