

| Ingredience: | |
| mleté hovězí a vepřové maso | 450 g |
| malá cibulka | 5 ks |
| česnek | 3 velké stroužky |
| olivový olej | dle potřeby |
| rajčata | 5 ks |
| sekaná rajčata Alnatur 240g | 2 balení |
| červené víno | 250 ml |
| pepř | špetka |
| lahůdková maďarská paprika | špetka |
| čerstvý tymián | dle chuti |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| himalájská sůl | dle chuti |
| třtinový cukr | dle chuti |
| celozrnné špagety Sgambaro | 1 balení |
Naše teta má malý obchod s potravinami, a když jsme tam byli nakoupit, smály se na mě nádherná keříková rajčata. Nešlo odolat, doma zásoby kvalitního protlaku. U tety navíc velmi pěkné čerstvé mleté maso takže jsem se mohla dát do práce.
Na olivovém oleji si orestujeme pokrájenou cibulku a česnek, přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání 5 minut a při tom rozmělníme vidličkou. Okořeníme solí, paprikou, pepřem, promícháme. Přidáme pokrájená spařená a oloupaná rajčata, rajčata z konzervy, promícháme, přidáme červené víno. Vaříme 20 minut a ke konci přidáme nasekanou lžičku bazalky, tymiánu a přisladíme třtinovým cukrem. Připravíme si špagety: dáme vařit vodu, osolíme, přidáme olivový olej a počkáme, až se voda začne vařit. Přidáme špagety a vaříme 9 minut.
Podrobné info: