Pažitka
Název:

Boloňská omáčka na červeném víně a celozrnné špagety


Boloňská omáčka na červeném víně a celozrnné špagety


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí a vepřové maso450 g
malá cibulka5 ks
česnek3 velké stroužky
olivový olej dle potřeby
rajčata5 ks
sekaná rajčata Alnatur 240g2 balení
červené víno250 ml
pepř špetka
lahůdková maďarská paprika špetka
čerstvý tymián dle chuti
čerstvá bazalka dle chuti
himalájská sůl dle chuti
třtinový cukr dle chuti
celozrnné špagety Sgambaro1 balení
Postup přípravy:

Naše teta má malý obchod s potravinami, a když jsme tam byli nakoupit, smály se na mě nádherná keříková rajčata. Nešlo odolat, doma zásoby kvalitního protlaku. U tety navíc velmi pěkné čerstvé mleté maso takže jsem se mohla dát do práce.

Na olivovém oleji si orestujeme pokrájenou cibulku a česnek, přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání 5 minut a při tom rozmělníme vidličkou. Okořeníme solí, paprikou, pepřem, promícháme. Přidáme pokrájená spařená a oloupaná rajčata, rajčata z konzervy, promícháme, přidáme červené víno. Vaříme 20 minut a ke konci přidáme nasekanou lžičku bazalky, tymiánu a přisladíme třtinovým cukrem. Připravíme si špagety: dáme vařit vodu, osolíme, přidáme olivový olej a počkáme, až se voda začne vařit. Přidáme špagety a vaříme 9 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno