Pažitka
Název:

Boloňská omáčka


Boloňská omáčka


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso (ideálně hovězí, ale může být i krůtí nebo kuřecí)500 g
velká mrkev2 ks
velká petržel1 ks
střední cuketa1 ks
řapíkatý celer6 stonků
velká cibule1 ks
loupaná krájená rajčata2 plechovky
bobkový list2 ks
kousek skořice2 cm
Nové koření3 kuličky
pepř špetka
sůl dle chuti
červené víno1 dl
olivový olej trochu
čerstvá bazalka dle chuti
parmazán na posypání
těstoviny dle potřeby
Postup přípravy:

Kdo miluje těstoviny, určitě nepohrdne těstovinami, které snad miluje každý. Však vyměňte eidam dobrým parmezánem a posunete toto jídlo o úroveň výše.

Mleté maso orestujeme na oleji do zlatova, Přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na malé kostičky. Já s oblibou používám sekací nástavec ponorného mixeru, krásně naseká všechny suroviny na stejně velké kousky. Maso a zeleninu spolu orestujeme, zalijeme červeným vínem. Přidáme všechno koření a bylinky kromě bazalky a zalijeme rajčaty. Pod pokličkou dusíme do měkka cca 30 min. Směs nesmí plavat ve šťávě. Do hotové omáčky zamícháme čerstvou sekanou bazalku dle chuti. 
Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každá těstovina musí být pěkně obalená omáčkou. Před podáváním posypeme čerstvým parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno