Pažitka
Název:

Boloňské kuře


Boloňské kuře


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso1 a 1/2 ks
boloňské koření špetka
tortellini200 g
rajče2 ks
česnek2 stroužky
protlak2 lžíce
cukr1 lžička
sůl špetka
sýr na strouhání - parmazán nebo eidam dle chuti
sádlo kousek
cibule1 ks
vývar1 dl
Postup přípravy:

Kuře s těstovinami a doboru rajčatovou omáčkou nikdy nemohou vyjít z módy.

Nenaklepané okořeněné prso vložíme na rozpálenou pánev vymazanou sádlem na 3 minuty z každé strany a po té vložíme do trouby na 180 stupňů na 6 minut.

Do pánve s trochou sádla vložíme nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a půl najemno nakrájeného nebo utřeného prsa, orestujeme a přidáme dužiny z oloupaných rajčat, protlak, cukr, koření a sůl.
Vše ještě dohromady orestujeme, zalijeme vývarem, nakonec vložíme tortellini a promícháme
.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno