Ingredience: | |
mascarpone | 250 g |
Bombardino + na ozdobení | 4 lžíce |
čerstvé jahody | dle potřeby |
vanilkový cukr | 1 balíček |
citronová šťáva | dle chuti |
citronová kůra | dle chuti |
piškoty | dle potřeby |
silná káva | na namáčení piškotů |
vyšlehaná smetana | dle potřeby |
Dobře víte, že jsem " Masorád " a na sladké moc nejsem. Ale jednou za čas si taky ráda smlsnu, to zas jo. Lovila jsem v lednici, co bych si tak dala a našla jsem jahody, mascarpone a z Itálie přivezené Bomradino. A vymyslet jednoduchou kombinaci už nebyl takový problém.
Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou (podle chuti můžete přisladit). Jahody nakrájíme na plátky.
Piškoty namočíme ve vychladlé kávě a vyskládáme jimi dno pohárů. Strany obložíme jahodovými plátky (můžete je vrstvit třeba i do krému) a vymíchaným krémem naplníme poháry. Navrch přijde šlehačka a polijeme ještě zlehka Bombardinem.