Pažitka
Název:

Bombardino pohár


Bombardino pohár


Ingredience:
Ingredience:
mascarpone250 g
Bombardino + na ozdobení4 lžíce
čerstvé jahody dle potřeby
vanilkový cukr1 balíček
citronová šťáva dle chuti
citronová kůra dle chuti
piškoty dle potřeby
silná káva na namáčení piškotů
vyšlehaná smetana dle potřeby
Postup přípravy:

Dobře víte, že jsem " Masorád " a na sladké moc nejsem. Ale jednou za čas si taky ráda smlsnu, to zas jo. Lovila jsem v lednici, co bych si tak dala a našla jsem jahody, mascarpone a z Itálie přivezené Bomradino. A vymyslet jednoduchou kombinaci už nebyl takový problém.

Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou (podle chuti můžete přisladit). Jahody nakrájíme na plátky.
Piškoty namočíme ve vychladlé kávě a vyskládáme jimi dno pohárů. Strany obložíme jahodovými plátky (můžete je vrstvit třeba i do krému) a vymíchaným krémem naplníme poháry. Navrch přijde šlehačka  a polijeme ještě zlehka Bombardinem. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno