

| Ingredience: | |
| mrkev nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
| petržel nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
| celer nakrájený na drobné kostičky | 1 miska |
| kedlubna nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
| zelená paprika nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
| červená řepa nakrájená na drobné kostičky | 3 misky |
| sůl | špetka |
| mletý bílý pepř | špetka |
| mletý kmín | špetka |
| nové koření | 5 kuliček |
| mletá červená paprika | špetka |
| bobkový list | 3 ks |
| olivový olej | 0,5 dl |
| rajský protlak | 0,2 dl |
| česnek | 2 stroužky |
| středně velká cibule | 1 ks |
Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny,proto díky vysokému podílu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk
Pozn.: jako odměrku používám kompotovou misku.
Na olivovém oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu a asi 15 minut restujeme za stálého míchání. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvilku mícháme, přidáme mletou červenou papriku a zalijeme půl litrem vody nebo vývaru. Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Potom přidáme zvlášť uvařenou červenou řepu a vaříme dál.
Zatím co se polévka vaří, připravíme si na drobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme na kapce olivového oleji s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme rajský protlak, necháme převařit a vlijeme do uvařené zeleniny. Pokud by byla polévka příliš hustá, můžeme přidat vodu nebo vývar a nechat ještě jednou vzkypět. Na závěr můžeme přidat petrželovou nať nebo pažitku. Polévka je naprosto vynikající!
Podrobné info: