Pažitka
Název:

Borůvkové lívance s javorovým sirupem


Borůvkové lívance s javorovým sirupem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka pšeničná220 g
prášek do pečiva1 lžíce
sůl špetka
třtinový cukr1 lžíce
vejce2 ks
máslo25 g
plnotučné mléko280 ml
borůvky150 g
přepuštěné máslo (příp. rostlinný olej) dle potřeby
čerstvé ovoce (maliny, borůvky) na ozdobu
javorový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Borůvky jsou teď všude kolem nás. Proč je nezkusit právě do lívanců?

1) V míse smícháme přesátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a třtinovým cukrem. V druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.

2) Do mísy s tekutou směsí postupně přidáváme sypkou směs a důkladně mícháme. V tuto chvíli máme hotový základní recept na lívance.

3) Do těsta přidáme borůvky a zlehka promícháme.

4) V pánvičce na lívance si rozehřejeme malé množství přepuštěného másla (případně kapku oleje) a lívance smažíme z jedné strany, dokud se neobjeví bublinky. V tuto chvíli lívance otočíme a smažíme do zlatova i ze strany druhé.

5) Servírujeme s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno