Ingredience: | |
hladká mouka pšeničná | 220 g |
prášek do pečiva | 1 lžíce |
sůl | špetka |
třtinový cukr | 1 lžíce |
vejce | 2 ks |
máslo | 25 g |
plnotučné mléko | 280 ml |
borůvky | 150 g |
přepuštěné máslo (příp. rostlinný olej) | dle potřeby |
čerstvé ovoce (maliny, borůvky) | na ozdobu |
javorový sirup | dle chuti |
Borůvky jsou teď všude kolem nás. Proč je nezkusit právě do lívanců?
1) V míse smícháme přesátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a třtinovým cukrem. V druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
2) Do mísy s tekutou směsí postupně přidáváme sypkou směs a důkladně mícháme. V tuto chvíli máme hotový základní recept na lívance.
3) Do těsta přidáme borůvky a zlehka promícháme.
4) V pánvičce na lívance si rozehřejeme malé množství přepuštěného másla (případně kapku oleje) a lívance smažíme z jedné strany, dokud se neobjeví bublinky. V tuto chvíli lívance otočíme a smažíme do zlatova i ze strany druhé.
5) Servírujeme s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.
Podrobné info: