Pažitka
Název:

Borůvkové muffiny z ovesných vloček


Borůvkové muffiny z ovesných vloček


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé borůvky150 g
čerstvý banán2 ks
hladká mouka125 g
celozrnná mouka75 g
ovesné vločky200 g
hnědý nerafinovaný cukr (moscuvado cukr)85 g
mléko250 ml
velká vejce (bílky a žloutky zvlášť)2 ks
slunečnicový olej3 lžíce
prášek do pečiva3 lžičky
skořice1 lžička
sůl1/4 lžičky
Postup přípravy:

Zkuste místo klasických muffinů změnu. Borůvkové muffiny z ovesných vloček jsou nabité doslova energií a to nejen k snídani. Můžeme přidat i chia semínka nebo kousky čokolády.

1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience. Takže hladkou a celozrnnou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, mletou skořici, chia semínka, sůl a cukr. Všechny ingredience důkladně pomocí vařečky promícháme.

2. Banány si pomocí vidličky rozmačkáme, abychom z nich měli takovou kašičku. Tu pak následně zalijeme mlékem, přidáme olej a žloutky. Jemně a přitom důkladně promícháme.

3. Ze zbývajících bílků vyšleháme pevný sníh.

4. Do mísy se sypkými ingrediencemi přidáme vytvořenou směs z banánů, mléka, oleje a žloutků. Smícháme a poté přidáme vyšlehaný sníh.

5. Jako poslední přidáme borůvky. Jemně je přimícháme, abychom je nerozmačkali.

6. Pomocí lžic naplníme jednotlivé košíčky ve formě.

7. Dáme péct na 25 minut a máme hotovo.

Muffiny můžeme skladovat až 5 dnů v uzavřené míse. Namísto borůvek můžeme přidat i jiné sezonní ovoce.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jarda Poustecký

    zavřít okno