Pažitka
Název:

Borůvkovo-jablečný crumble


Borůvkovo-jablečný crumble


Ingredience:
Ingredience:
pohankové vločky150 g
mleté mandle100 g
změklé máslo80 g
březový nebo kokosový cukr50 g
mletá skořice2 lžičky
borůvky280 g
sladká jablíčka na kostičky220 g
Postup přípravy:

Máte chuť na něco teplého, sladkého, s ovocem, ale nechce se Vám plácat s těstem nebo na něj prostě nemáte ingredience? Zkuste crumble. Je to rychlá a luxusní záležitost, která se jí lžící.

Z másla, mandlí, vloček, cukru a skořice "upatláme" vlhčí drobenku. 
Do zapékací misky navrstvíme jablka a borůvky a ovoce zasypeme drobenkou. 
Pečeme v troubě při 180 stupních 25-30 minut. Až je povrch krásně zlatohnědý a ovoce po stranách bublá.
Servírujeme nejlépe vlažné. Vyšperkovat můžeme kopečkem vanilkové zmrzliny či zakysané smetany.

* Pokud použijete rostlinné máslo (např. Alsan), máte rázem nejen bezlepkovou, ale i pro abkm vhodnou pochoutku. Ovoce lze různě kombinovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno