Ingredience: | |
pohankové vločky | 150 g |
mleté mandle | 100 g |
změklé máslo | 80 g |
březový nebo kokosový cukr | 50 g |
mletá skořice | 2 lžičky |
borůvky | 280 g |
sladká jablíčka na kostičky | 220 g |
Máte chuť na něco teplého, sladkého, s ovocem, ale nechce se Vám plácat s těstem nebo na něj prostě nemáte ingredience? Zkuste crumble. Je to rychlá a luxusní záležitost, která se jí lžící.
Z másla, mandlí, vloček, cukru a skořice "upatláme" vlhčí drobenku.
Do zapékací misky navrstvíme jablka a borůvky a ovoce zasypeme drobenkou.
Pečeme v troubě při 180 stupních 25-30 minut. Až je povrch krásně zlatohnědý a ovoce po stranách bublá.
Servírujeme nejlépe vlažné. Vyšperkovat můžeme kopečkem vanilkové zmrzliny či zakysané smetany.
* Pokud použijete rostlinné máslo (např. Alsan), máte rázem nejen bezlepkovou, ale i pro abkm vhodnou pochoutku. Ovoce lze různě kombinovat.
Podrobné info: