Pažitka
Název:

Borůvkový dezert


Borůvkový dezert


Ingredience:
Ingredience:
kanadské borůvky400 - 450 g
žloutky6 ks
vanilkový lusk1 ks
likér Amaretto80 ml
třtinový cukr110 g
agávový sirup dle chuti
čerstvá máta dle chuti
Postup přípravy:

Tenhle naprosto luxusní a neskutečně návykový dezert jsme si doma dělali již několikrát, je tak dobrý , že prostě nelze odolat, navíc poměrně rychlý i snadný. Ohromíte s ním každou návštěvu...tedy jestli na ní zbude. Jakmile totiž ochutnáte zamilujete si tenhle recept a předem doporučuji udělat hned dvojitou várku.

Do mixéru dáme borůvky s 4 lístky máty a vše promixujeme, může být trochu nahrubo, tak je dezert chutnější, Ovoce dochutíme agávovým sirupem a nalijeme do připravených skleniček. Do mísy dáme dřeň z vanilkového lusku, žloutky a třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny elektrickým šlehačem. Poté přilijeme Amaretto a mísu dáme nad horkou vodní lázeň a opět šleháme dokud nezískáme konzistenci hustého krému. Ještě teplý krém rozdělíme na ovoce a ihned podáváme ozdobené mátou a borůvkami. A zaručuji Vám, že jakmile ochutnáte teplý vanilkový krém s příchutí Amaretta v kombinaci s jemnými borůvkami zapomenete na všechny pracovní resty, hádka apod. a budete si jen vychutnávat pohodu a skvělou chuť. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno