

| Korpus: | |
| žloutek | 3 ks |
| cukr | 100 g |
| kakao | 30 g |
| voda | 4 lžíce |
| polohrubá mouka | 70 g |
| prášek do pečiva | 1 balíček |
| bílky (sníh) | 3 ks |
| Borůvková náplň: | |
| borůvky | 3 hrnky (250ml) |
| krupicový cukr | 1/2 hrnku |
| citronová šťáva | 2 lžíce |
| dortové želé čiré | 2 ks |
| voda | 200 ml |
| Dále budeme potřebovat: | |
| smetana 33% | 2 kelímky |
| ztužovač šlehačky (Smetana fix) | 2 ks |
| borůvky | dle potřeby |
Včera si Vendulka přála, abych jí udělala dortík. Chtěla „Hodně borůvek a šlehačky". Tak jsem jí dnes připravila BORŮVKOVÝ DORTÍK a odpoledne po školce, na ní čeká doma, jako překvapení. Korpus je krásně kakaový, nejen na chuti, ale i hezky tmavý, díky Holandskému kakau od firmy CARLA spol. s r.o. - CARLA Chocolate.
Nejprve si upečeme korpus. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené). Upečený korpus necháme vychladit v dortové formě (ve formě si korpus ponecháme).
Zatímco co se nám chladí základ dortíku, tak si připravíme borůvkovou náplň. Borůvky vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a krátce povaříme, aby nám pustily vodu (použila jsem mražené borůvky). Pak přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Ve vodě rozmícháme dortové želé (2ks) a opatrně vmícháme do borůvkové směsi. Vše necháme krátce povařit a nalijeme na připravený základ dortíku v dortové formě. Takto připravený dort necháme vychladit v lednici. Nakonec ušleháme smetany společně se ztužovači, navrstvíme šlehačku na dort a ozdobíme borůvkami.
Podrobné info: