Pažitka
Název:

Božské borůvkové muffiny


Božské borůvkové muffiny


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka1 a půl hrnku
cukr krupicevětší 1/2 hrnku
prášek do pečiva2 lžičky
sůl2 špetky
rostlinný olej1/3 hrnku
vejce1 ks
polotučné mlékocca 1/3 hrnku
čerstvé borůvkycca 1 hrnek
cukr1/2 hrnku
hladká mouka1/3 hrnku
máslocca 60 g
mletá skořice2 lžičky
Drobenka:
Postup přípravy:

A zase jsou tady ty muffiny! No jo, ale to je tak vděčná a rychlá dobrůtka, že si nemůžu pomoct a dělám je doma pravidelně. Když teď navíc pomalu začíná sezóna ovoce, variací na muffiny bude čím dál víc. No a ty borůvkové, to je prostě klasika, která mně nikdy nezklamala. Vyzkoušela jsem několik receptů, ale zatím u mne jednoznačně vede tento recept (od Colleen z allrecipes.com) na božsky dobré, vláčné a sofistikované muffiny se skvělou skořicovou drobenkou, která běžný muffin přemění na luxusní záležitost. Jednotlivé kousky vám budou mizet z talíře kosmickou rychlostí. Já jsem je tento týden dělala nakonec dvakrát, protože jedna dávka se ukázala jako zcela nedostatečná.

Suché suroviny na těsto promícháme ve větší míse. V hrnku rozšleháme olej, vejce a mléko a směs přilijeme do mísy. Důkladně rozmícháme na středně řídké těsto a v případě potřeby, přidáme trochu mléka. Nakonec do těsta lehce zamícháme borůvky. Troubu rozehřejeme na 180 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky, které plníme těstem. Cukr, mouku, máslo a skořici rukou smícháme na drobenku, kterou pak rovnoměrně posypeme každý muffin. Dáme péct na cca 20 až 25 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezezlátnou, necháme vychladit na mřížce. 

Jestliže servírujete muffiny až další den, doporučuji je dát na cca 20 sekund na nižší stupeň do mikrovlnky, aby byly opět krásně teplé a vláčné.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno