Pažitka
Název:

Božské toasty


Božské toasty


Ingredience:
Základní recept:
toastový chleba8 plátků
náplň dle chuti4 krát
vejce2 - 3 ks
máslo1 lžíce
Farmářské toasty:
uzený sýr dle potřeby
uzené dle potřeby
listy libečku dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes vám pootevřu pokličku rendlíku hned brzy z rána. Prozradím vám jednoduchý recept na velice efektní snídani, kterou si klidně můžete dopřát ve všední den, při použití běžných snídaňových surovin. Můžete ale tuto dobrotu jednoduše povýšit na manu vhodnou na slavnostní labužnický ranní dýchánek, použitím luxusnějších ingrediencí. Variace tohoto pokrmu jsou nekonečné a stačí si jen najít tu svou oblíbenou. Pár z mých oblíbených vám prozradím, nejlépe ale bude, když si najdete tu svou.

Farmářské toaty:

Mezi dva plátky toastu vložíme náplň. Rozpustíme si v pánvi máslo. Toasty obalíme v rozšlehaných vejcích. Vložíme do pánve a opékáme z obou stram na středním plameni dozlatova a ihned podáváme.

Variace náplní:

Margarita: mozzarela, rajče, bazalka
Italská: pršut, grana padano, rukola
Klasická: šunka, gouda, listová petželka
Jarní: kuřecí šunka, medvědí česnek
Pikantní: šunka, plátek hrušky, gorgonzola
Ostrá: pálivý suchý salám, uzený sýr, chilli paprička
Opoňková: listy popence, kvalitní eidam
Tuňáková: drcený scezený tuňák z konzervy, tenký plátek cibule
Anglická: anglická slanina, pasta z fazolí (osolené rozmačkané uvařené fazole se špetkou majoránky, můžete použít i rozmixované fazole z plechovky)
Belgická: plátek romadůru, pórek
Aromatická: cheddar, šunka od kosti, lístky kopřivy
Luxusní španělská: Jamón serrano, sýr Manchego po osmažení ozdobte hoblinkou lanýže
Španělská: chorizo, tenký plátek rajčete, rukola
Jemná: plátkové mascarpone (prodává lidl), pažitka
Severská: plátek uzeného lososa, kopr
 
Dobré je to, že můžete použít vlastně cokoli co najdete v ledničce a na co máte právě chuť
 
Sladká varianta této dobroty je klasický recept s názvem francouzské toasty a připravíte si ji tak, že rozšleháte vejce s mlékem (3 vejce v cca 1,5 dcl) a lžičkou cukru a toasty v tom obalíte, opečete na másle a pak obalíte ve skořicovém cukru. Podávejte s ovocem.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno