Pažitka
Název:

Bramboračka


Bramboračka


Ingredience:
Ingredience:
velké brambory2 ks
nadrobno krájená cibule hrst
strouhaná mrkev hrst
strouhaná petržel hrst
strouhaný celer hrst
sekaná kudrnka hrst
žampiony na plátky2 hrsti
česnek2 stroužky
drcený kmín dle chuti
majoránka dle chuti
růžová sůl dle chuti
Ghí2 lžíce
Postup přípravy:

Náš prďolka polévky miluje. Ale jelikož ani on, ani my nezvládáme k obědu dva chody, většinou je vařím k večeři. Nejraději máme zeleninové krémové, ale protože dnes čekáme návštěvu a bude plný stůl dobrot, rozhodla jsem se pro obědovou polévku. 
Tuhle bramboračku umí skvěle naše babička a Maty vždy vymete plný talíř. Já do ní přidala zbytek žampionů.

Na lžíci ghí restujeme cibuli, mrkev, petržel a celer dokud nepustí barvu. Přidáme brambory pokrájené na kostičky, kmín, prolisovaný česnek, sůl, krátce osmahneme a zalijeme asi litrem vody. Vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. 
Mezitím si na lžíci ghí oprančíme plátky žampionů, které přidáme do polévky. Nakonec přisypeme kudrnku a majoránku, kterou protřeme v dlaních, aby se krásně rozvoněla, a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno