Pažitka
Název:

Bramboračka s houbami


Bramboračka s houbami


Ingredience:
Ingredience:
větší brambora3 ks
kořenová zelenina100 g
čerstvé houby150 g
smetana200 ml
hladká mouka2 lžíce
kmín špetka
sůl špetka
petrželka hrstka
Postup přípravy:

Nechápu to, ale počasí připomíná spíš podzim než veselý konec léta. Včera to bylo sice lepší, ale i tak jsou mraky nevyzpytatelné; v pátek jsme dokonce topili v krbu! Nikoho proto neurazí dobrá krémová polévka, navíc s pěknou porcí hub.

U nás moc hub není, bohužel, ale třeba se to ještě změní. Pokud jste na tom stejně, klidně použijte sušené. Recept jsem převzala z knihy Kuchařka pod párou: tato kniha mi vyhovovala jen z části. Například polévky nebo různé druhy knedlíků připravených v páře jsem musela vyzkoušet. Detailnější popis najdete v mé recenzi pro Studentpoint.

Brambory a zeleninu oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Houby očistěte, malé můžete nechat celé, větší nakrájejte na plátky. Pokud nemáte čerstvé houby, použijte sušené (předem namočené podle návodu). Všechny suroviny dejte do nádoby, zalijte asi 1,5 litrem vody, osolte, okmínujte a pod poklicí vařte 15 až 20 minut. Po uvaření brambor rozmíchejte ve smetaně hladkou mouku a zahustěte jí polévku; krátce povařte. Naservírovanou polévku posypte nadrobno pokrájenou petrželkou.

Nenechte se zmást poslední fotkou, ty velké knedlíčky k polévce nepatří! Jen jsem zkoušela domácí houskové knedlíčky, tak trochu ve tvaru velkých noků!

 

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Pánková

    zavřít okno