

| Bramborák: | |
| oloupané a nastrouhané brambory | 1 kg |
| česnek | 2 a více stroužků |
| majoránka | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| vejce | 1 ks |
| olej | 1 lžíce |
| cibule nakrájená na jemno | 1 ks |
| špaldová mouka | dle potřeby |
| Omáčka: | |
| střední cibule | 1 ks |
| kuřecí nebo vepřové maso na nudličky | 600 g |
| jablko oloupané a nakrájené na kostky | 2 ks |
| mrkev nakrájená na plátky | 1 ks |
| domácí kečup | 1 sklenička |
| dýňová semínka | 1 lžička |
| sezamová semínka | 1 lžičk |
| olej | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
Dneska jsem dostala hroznou chuť na bramborák a zároveň jsem se nechtěla cítit těžce. Takže volba bramboráku na plech byla jasná!
Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak jedna lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova cca 30 minut.
Na rozpálené pánvi a oleji orestujeme cibulku do sklovata. Přidáme nakrájené maso. Hlídáme ho a mícháme. Když je maso zatažené a chytá zlatavou barvu, přidáme mrkev na plátky a jablka na kostičky. Chvilku opékáme a zalijeme kečupem. Přisypeme semínka. Necháme chvíli redukovat a je hotovo.
Podrobné info: