Pažitka
Název:

Bramborák na plech


Bramborák na plech


Ingredience:
Bramborák:
oloupané a nastrouhané brambory1 kg
česnek2 a více stroužků
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
vejce1 ks
olej1 lžíce
cibule nakrájená na jemno1 ks
špaldová mouka dle potřeby
Omáčka:
střední cibule1 ks
kuřecí nebo vepřové maso na nudličky600 g
jablko oloupané a nakrájené na kostky2 ks
mrkev nakrájená na plátky1 ks
domácí kečup1 sklenička
dýňová semínka1 lžička
sezamová semínka1 lžičk
olej1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dneska jsem dostala hroznou chuť na bramborák a zároveň jsem se nechtěla cítit těžce. Takže volba bramboráku na plech byla jasná!

Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak jedna lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova cca 30 minut.

Na rozpálené pánvi a oleji orestujeme cibulku do sklovata. Přidáme nakrájené maso. Hlídáme ho a mícháme. Když je maso zatažené a chytá zlatavou barvu, přidáme mrkev na plátky a jablka na kostičky. Chvilku opékáme a zalijeme kečupem. Přisypeme semínka. Necháme chvíli redukovat a je hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno