Pažitka
Název:

Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

vegetariánský recept


Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou


Ingredience:
Ingredience:
brambory500 g
cuketa500 g
větší vejce1 ks
čerstvá majoránka2 lžíce
česnek6 stroužků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
strouhankacca 100 - 150 g
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Tak takový bramborák jste určitě ještě nejedli, můžete přidat i lupínky slané nebo kukuřičné.

Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo.
Cuketu podélně rozpůlíme a obrácenou lžičkou vydlabeme semínka ve středech cukety.
Cuketu nastrouháme také nahrubo a přidáme k bramborám. Osolíme a necháme vypotit. (odstát cca na 10 minut). Přebytečnou tekutinu slijeme (nejlépe) přes sítko (ale nejlepší je, když tekutinu ještě vymačkáme rukama). Směs bude díky tomu sušší a bramboráčky chutnější. K nastrouhaným cuketám a bramborám přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku. Nakonec přisypeme strouhanku v takovém množství, aby byla směs spíše hutná, než tekutá. 
Na pánvi rozehřejeme olej a mokrou rukou uděláme malé placičky a dáme péci na pánev. Opékáme z obou stran dozlatova a dokřupava.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno