

| Ingredience: | |
| brambory | 1 kg |
| česnek | 2 - 3 stroužky |
| hladká mouka | 120 g |
| mléko | 5 lžic |
| vejce | 2 ks |
| majoránka | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Bramborka na Náchodsku, Báč na Prostějovsku, Cmonda na Hané, Kramflek v Orlických horách, Křapáč u letohradu, Smrazkyv okolí Hlinska, Toč na Domažlicku, Vošouch na Plzeňsku, Placek na Opavsku, Pampuch ve Frenštátu pod Radhoštěm…Tolik a ještě víc krajových názvů má BRAMBORÁK. Jedno je však ve všech krajích České republiky stejné - složení, chuť a vůně, která je jedinečná a nezaměnitelná! Milujete bramboráky stejně jako já?
Brambory si nastrouháme napůl na jemno a na hrubo, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme všechny ostatní ingredience, umícháme z nich těsto a bramboráky smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Podrobné info: