

| Ingredience: | |
| brambory | 1 kg |
| česnek | 2-3 stroužky |
| hladká mouka | 120 g |
| mléko | 5 lžic |
| vejce | 2 ks |
| majoránka | 1 špetka |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
Milujete bramboráky stejně jako já? Mám je ráda tak, jako je dělávala moje babička - s bílou kávou. Myslím si, že se jedná o nejoblíbenější bezmasý pokrm u nás v České republice.
Neznám pokrm, který má tolik krajových názvů - Bramborka na Náchodsku, Báč na Prostějovsku, Cmonda na Hané, Kramflek v Orlických horách, Křapáč u letohradu, Smrazkyv okolí Hlinska, Toč na Domažlicku, Vošouch na Plzeňsku, Placek na Opavsku, Pampuch ve Frenštátu pod Radhoštěm…Tolik a ještě víc krajových názvů má BRAMBORÁK. Jedno je však ve všech krajích České republiky stejné - složení, chuť a vůně, která je jedinečná a nezaměnitelná!