

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky | 4 ks |
| cibule nakrájená na tenká půlkolečka | 1 ks |
| paprika nakrájen na kostičky | 1 ks |
| cherry rajčátka přepůlená | větší hrst |
| koření Tandoori masala | 2 lžičky |
| rajčatová passata | 100 ml |
| kuřecí vývar / voda | cca 50 ml |
| mátové lístky nasekané najemno | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| Bramboráky: | |
| větší brambory nastrouhané nahrubo | 5 ks |
| vejce | 2 ks |
| hladká mouka | cca 5 větších lžic |
| česnek | 3 větší stroužk |
| sušená majoránka | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Křupavá placka, šťavnaté maso, osvěžující máta - kombinace, která nezevšední.
Nejprve si připravte směs na bramboráky. Ve velké míse posolte nastrouhané brambory, promíchejte a nechte chvíli odstát. Po chvilce slijte vodu, kterou brambory pustí a přidejte ostatní suroviny. Posolte, opepřete a dobře promíchejte. Hotovou směs nechte odpočívat.
Ve velké hluboké pánvi rozpalte lžíci rostlinného oleje. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud nezačne zlátnout. V tu chvíli přidejte nakrájená kuřecí prsa, krátce orestujte, okořeňte je směsí Tandoori masala, osolte a opepřete. Promíchejte a opékejte asi dvě minuty. Přidejte papriku i rajčata, maličko stáhněte plamen a nechte rajčátka pustit šťávu. Zalijte passatou a vývarem (pokud nemáte k ruce vývar, použijte maličko vody) a nechte dusit bez pokličky, tak dlouho, aby směs začala houstnout.
Dosolte, dopepřete pokud bude potřeba a nechte na nejmenší výkon jen prohřívat.
Na nepřilnavé pánvi opékejte bramborové placky na rostlinném oleji dozlatova z každé strany. Hotové placky uchovávejte v teplé troubě, aby nevychladly. Jakmile budete mít všechny bramboráky opečené, zamíchejte do masové směsi mátu
Podávejte společně ozdobené mátovými lístky.
Dobrou chuť!
Podrobné info: