

| Ingredience: | |
| brambory | 1 kg |
| česnek | 2 - 3 stroužky |
| hladká mouka | 120 g |
| mléko | 5 lžic |
| vejce | 2 ks |
| majoránka | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Tuhle českou klasiku miluji. Bramboráky s uzeným masem a samosebou nesmí chybět zelí... Loučím se s Vámi, neb se jedeme dovolenkovat a těším se na Vás zase v srpnu.
Brambory si nastrouháme napůl na jemno a na hrubo, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme všechny ingredience, umícháme z nich těsto a bramboráky smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
VENDY TIP!
K tomuto pokrmu miluji zelí, nemusím ho ani nikterak tepelně upravovat, prostě hezky křupané a kyselé sterilované zelí.