Pažitka
Název:

Bramboráky


Bramboráky


Ingredience:
Ingredience:
brambory1 kg
česnek2 - 3 stroužky
hladká mouka120 g
mléko5 lžic
vejce2 ks
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Bramborka na Náchodsku, Báč na Prostějovsku, Cmonda na Hané, Kramflek v Orlických horách, Křapáč u letohradu, Smrazkyv okolí Hlinska, Toč na Domažlicku, Vošouch na Plzeňsku, Placek na Opavsku, Pampuch ve Frenštátu pod Radhoštěm…Tolik a ještě víc krajových názvů má BRAMBORÁK. Jedno je však ve všech krajích České republiky stejné - složení, chuť a vůně, která je jedinečná a nezaměnitelná! Milujete bramboráky stejně jako já?

Brambory si nastrouháme napůl na jemno a na hrubo, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme všechny ostatní ingredience, umícháme z nich těsto a bramboráky smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno