Pažitka
Název:

Bramborová bábovka z Bramborobraní v Třebíči


Bramborová bábovka z Bramborobraní v Třebíči


Ingredience:
vařené brambory250 g
polohrubá mouka250 g
cukr krystal100 g
máslo100 g
vanilkový cukr1 balíček
vejce2 ks
kypřící prášek do pečiva1 balení
kakao dle chuti
citronová kůra dle chuti
mléko (dle potřeby)1- 1,5 dcl
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Ingredience:
Postup přípravy:

Tuto bábovku jste mohli ochutnat v našem "pažitkovském" stánku v Třebíči na Bramborobraní.

Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemo. Žloutek utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem do světlé pěny. Do žloutkové pěny vmícháme brambory, citronovou kůru a mouku prosátou s práškem do pečiva. Směs popřípadě mírně rozředíme vlažným mlékem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme po částech do těsta. Pokud budeme chtít dvoubarevnou bábovku, můžeme do jedné části přidat 2 - 3 lžíce kakaa. Lehce promícháme a můžeme ještě přidat trochu tuku. Připraveným těstem naplníme formu, kterou vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 45 minut. Bábovku při pečení kontrolujeme špejlí, pokud lepí jenom zlehka, můžeme vypnout troubu, vyndat bábovku a nechat ji ve formě "dojít". Necháme ji chvíli vychnadnout, aby se po vyklopení nesrazila. Vyklopíme na mřížku a lehce pocukrujeme.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
www.pažitka.cz

    zavřít okno